Το τμήμα καλαθοσφαίρισης γυναικών της Ελευθερίας Μοσχάτου, είναι το Τμήμα του συλλόγου με τις τυπικώς μεγαλύτερες επιτυχίες, και κυριότερη την συμμετοχή της στο ανώτερο Εθνικό πρωτάθλημα της χώρας στην Α1, διάκριση, που κανένα άλλο σωματείο της πόλης Μοσχάτου-Ταύρου εκτός του ποδοσφαιρικού Φωστήρα δεν έχει επιτύχει.

Η Ελευθερία διαθέτει στην τροπαιοθήκη της:

  • 2 Πρωταθλήματα Νότιας Αττικής (2004, 2016)
  • 3 Κύπελλα Νότιας Αττικής (2004, 2014, 2016)

Οι 4 από τους τίτλους συνέβησαν σε δύο χρονιές, με δύο νταμπλ (2004 -2016). 

Επίσης:

  • 7 σεζόν στην Α2 νότου νότου (2004 - 2009) & (2016 - 2018)
  • 2 σεζόν έτη στην Α2 (2018-2...     )

Πολλές αθλήτριες που προήλθαν από την Ελευθερία είχαν αργότερα παρουσία στα εθνικά πρωταθλήματα, όπως η Νέτη Ελένη, η Νταή Γεωργία, η Τζωρτζίδου Μάγδα, η Ραγκούση Παρασκευή. Επίσης πολλές αθλήτριες με ιστορία στα εθνικά πρωταθλήματα, συνδέθηκαν με την ομάδα μας, όπως Η Μιχου Μαρία (που και έχει επιστρέψει), η Κακλέα Νατάσα, η Κωνσταντίνου Γεωργία, η Τρύφωνα Νάντια, η Χελιώτη Ξένια, η Μπακιρτζίδου, και φυσικά όλη η παρούσα ομάδα του 2017-2018-2019, όπου κάποιες από τις προαναφερθείσες συνεχίζουν να φορούν την μπλε στολή, και η πορεία τους καταγράφεται αγώνα με αγώνα στην σελίδα γυναικών στο παρόν μπλογκ.

Η Ελευθερία αποφάσισε στις αρχές της δεκαετίας του 80 να δημιουργήσει ομάδα σε επίπεδο γυναικών, καθώς είχε ήδη μικρά κορίτσια που έφταναν σε ηλικία για να αγωνισθούν σε αυτό το ηλικιακό επίπεδο. Οι στόχοι, σε σχέση με την ανδρρική ομάδα ήταν σαφώς πιο συγκρατημένοι, λόγω όχι μόνο των ιδιαιτεροτήτων του γυναικείου, αλλλά και στο ότι το όλο εγχείρημα ήταν σε ένα επίπεδο μεγαλύτερου ερασιτεχνισμού, καθώς φυσικά και οι τότε δημιουργοί, δεν φαντάζονταν τότε, πως το τμήμα αυτό θα έφερνε τίτλους και διακρίσεις, για το όνομα της Ελευθερίας αλλά και την πόλη σε όλη την Ελλάδα. Το τμήμα έκανε αγωνιστική έναρξη στην Ε.Σ.Κ.Α., δύο σεζόν μετά τους άνδρες, το 1981-1982 υπό τον κόουτς Βαρσάμη. Οι μπλε, ενίοτε και κόκκινες (αφού η Ελευθερία υιοθέτησε κατά εποχές τα κόκκινα ως εναλλακτική στολή για τις γυναίκες), ξεκίνησαν μια πορεία που 3 δεκαετίες μετά τις έφεραν στα σαλόνια των Εθνικών πρωτάθλημάτων.

Τα επόμενα χρόνια η πορεία της ομάδος, έγινε στην Ε.Σ.Κ.Α. ενώ το 1995, με την διάσπαση της Ένωσης, Η Ελευθερία πέρασε στην Ε.Σ.Κα.Ν.Α., όπου προσπαθούσε να έχει ανταγωνιστική ομάδα.

Δυστυχώς η ύπαρξη περισσοτέρων στοιχείων, προς το παρόν ήταν αδύνατη. Φυσικά με την πάροδο του χρόνου, ήταν φυσικό να διαθέτουμε περισσότερα στοιχεία, ειδικώς στην πρόσφατη περίοδο όπου υπάρχει αρκετό καταχωρημένο ηλεκτρονικώς υλικό. Από το 2016-17 το παρόν σάιτ αποτελεί τον επίσημο ιστότοπο της Ελευθερίας, όπου η ιστορία της ομάδας ρέει αγώνα με αγώνα, γεγονός προς γεγονός και για όλα τα τμήματα που αγωνίζονται σε επίσημα πρωταθλήματα των Ομοσπονδιών. Η προηγούμενη περίοδος μέσα του 2011 έως το 2016, είναι καταγεγραμμένη στο παλιό μας μπλογκ (http://eleftheriamoschatou.blogspot.com). Τα προηγούμενα έτη συλλέχθηκαν είτε από την Βικιπαίδεια αλλά και αναμνήσεις παλιών μελών, και η συλλογή συνεχίζεται με την ελπίδα κάποτε να υπάρχει όλη η ιστορία.

Οπωσδήποτε οποιαδήποτε βοήθεια είναι ευπρόσδεκτη, καθώς τα πρώτα χρόνια της Ελευθερίας ήταν σημαντικά, όχι μόνο για τους μεγάλους αθλητές που φόρεσαν τα μπλε, αλλά και στο ότι συντελέστηκε η καταξίωση του συλλόγου στην Ν. Ανατολική Αττική. Το μέϊλ του συλλόγου είναι:  This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

2020-21

Α1 Εθνική - 9η θέση με 1 νίκη / 8 ήττες


2019-20

Α1 Εθνική - 3η θέση με 14 νίκες / 6 ήττες


2018-19

Α1 Εθνική - 6η θέση με 10 νίκες / 13 ήττες

Την σεζόν, 2018-19, η Ελευθερία στην Α1 Εθνική κατηγορία της Ελλάδος, υπό τους Τσαραπατσάνη – Παπαναστασίου, η Ελευθερία ζει ένα όνειρο, καθώς προ καιρού κανείς δεν μπορούσε να φανταστεί μια ομάδα του Μοσχάτου σε πρώτο πρωτάθλημα της χώρας. Η Ελευθερία αποκλείστηκε στο κύπελλο από τον πρώτο γύρο (Πανιώνιος) αλλά στη συνέχεια με μια αξιόλογη πορεία για νεοφώτιστο πήρε την 6η θέση/12, που δυνητικά θα μπορούσε να την φέρει και σε Ευρωπαϊκή δράση. Το συνολικό ρεκόρ της σεζόν ήταν 10 νίκες - 13 ήττες (μ.ο: 62.4 - 67.9  άμ.). Την ομάδα αποτελούσαν οι:  Αξιοπούλου, Μίχου, Καμμένου, Ροσελ (Η.Π.Α.), Ιωαννίδου, Ράντολφ (Η.Π.Α), Ξεπαπαδέα, Γεροστεργίου, Καλάγια, Καλημέρη. Επίσης οι Πασχοπούλου, Καρανάσιου, Μπελ (Η.Π.Α), η παγκορασίδα Βώλου. Συμμετείχε η Γκριν (Η.Π.Α).

ΥΠΟΔΟΜΕΣ: Οι νεανίδες εγκατέλειψαν. Οι κορασίδες πέρασαν στα πλέι οφ. Οι παγκορασίδες παρέμειναν στην Α κατηγορία

ΝΕΑΝΙΔΕΣ ( 00, > 18χρ.){α2 όμιλ.}. επέστρεψαν στον βατό α2 όμιλο. Έχασαν την 2η θέση στην ισοβαθμία από την έμπειρη Προοδευτική  & η άρνηση του 1ου Ατρόμητου να πάει στα πλέι οφ έδωσε το εισιτήριο στην ομάδα μας που έπαιξε στους προημιτελικούς. Απολογισμός  3η θέση/7  ομάδων του α2 ομίλου  και σύνολο σεζόν 8 νίκες - 5 ήττες(μ.ο.π: επίθ. 47.6-48.3  άμ.). Η ομάδα (κόουτς: Ζαρκαδούλας): Μαλλιαρού Ν., Ρεπούση, Ρήγα, Τάραμα, Τσίρκα. Οι κορασίδες: Μαλλιαρού Π., Μπουρσούκη Ε., Παναγιωτοπούλου. Οι παγκορασίδες Βώλου, Μπάμπου, Μυκονιάτη. Επίσης οι κορασίδες: Στεφαν, Στροφυλλα. Συμμετοχή οι κορασίδες: Γεωργακοπούλου, Γιαννακοπούλου, & η παγκορ/δα Κέλι

ΚΟΡΑΣΙΔΕΣ ( 03, >, 15χρ.){Α κατ.} ‘Εχασαν τα πλέι οφ σε μια τριπλή ισοβαθμία, ενώ είχαν κάνει εντυπωσιακές νίκες. Απολογισμός 7η θέση/10 ομάδες  & σεζόν με  9 νίκες- 9 ήττες (μ.ο.π: επίθ.  45.9 - 45.9  άμ.).Η ομάδα (κόουτς: Ζαρκαδούλας): Γεωργακοπούλου, Μαλλιαρού, Μπουρσούκη Ε., Παναγιωτοπούλου, Στεφαν, Στροφυλλα. Οι παγκορ/δες: Βώλου, Μπάμπου, Μυκονιάτη, Παπα, Κέλι, Μπουρσούκη Μαρ. Επίσης συμμετοχή οι: Λυδια, Κουκουμη, Φουτρη,& η μίνι Ταπεινού.

ΠΑΓΚΟΡΑΣΙΔΕΣ ( 04, >, 14χρ){Α κατ.}. Έχασαν το Φ-4 στην ισοβαθμία. 5η θέση/8 ομάδες &   7 νίκες-  6 ήττες (μ.ο.π: επίθ.  48.5 - 46.2  άμ.). Η ομάδα (κόουτς: Ζαρκαδούλας): Βώλου, Μπάμπου, Μυκονιάτη, Παπα. Κέλι, Κουκουμη , Φουτρη , Γεροντη. Οι μίνι:  Αρίστου, Γρηγοροπούλου , Μπουρσούκη Μ., Νικολοπούλου, Ταπεινού. Επίσης συμμετοχή  οι: Κάρλοβιτς, Γεροντη.

ΜΙΝΙ ( 06, >, 11χρ.). με μεγάλο "ροτέισον" αφού έπαιξαν 21 παίκτριες, καθώς η ομάδα είχε μια ωραία μπασκετική παρουσία. Στον ένα από τους 2 ομίλους, σε μια άτυπη κατάταξη θα ήταν 4η/7 ομάδες με   4 νίκες -  9 ήττες (μ.ο.π: επίθ.  33.6 - 35.8  άμ.). Η ομάδα (κόουτς: Ζαρκαδούλας): Αρίστου, Γρηγοροπούλου, Καμπούρη , Καρανάσου, Κουμαρ, Μελέτη, Μπουρσούκη Μ., Νικολοπούλου, Ταπεινού, Λιαχα, Σπαθάρη & από τις Ακαδημίες η Βίγκα. Αντύπα, Ζήγρα, Χαντζιουμη. Επίσης συμμετοχή οι: Ατουσι, Μπούτση, Σαντοριναίου Ε., Καλαφάτη, Σαντοριναίου Ι. & από τις Ακαδημίες η Χριστουλάκη.


2017-18

Α2 Εθνική - 3η θέση με 17 νίκες / 6 ήττες

Την σεζόν, 2017-18, η Ελευθερία στην Α2 Εθνική κατηγορία Νότου, υπό τους Τσαραπατσάνη, Παπαναστασίου, προχωρεί μόνο ένα γύρο στο κύπελλο Ελλάδος, αλλά στο πρωτάθλημα είναι πρωταγωνίστρια, παρότι η αρχική πρόθεση είναι η παραμονή. Ξεκινά με μια επική κούρσα συνεχόμενων νικών και επανεξετάζοντας τυπικά το στόχο μοιάζει να διεκδικεί ακόμη και την πρωτιά, θα φλερτάρει ως το τέλος σχεδόν με την 2η θέση καταλαμβάνοντας τελικώς την 3η (καλύτερη όλων των εποχών) επιβεβαιώνοντας το κάθε χρόνο και καλύτερα, νικά στο μπαράζ τον 3ο της Α2 Βορρά (Αναγέννηση Ρυσίου) και μετά από αποχωρίσεις ομάδων, στην Α1 αποδέχεται την άνοδό της στην Α1, που προς το παρόν είναι το μεγαλύτερο αγωνιστικό επίτευγμα της Ελευθερίας. Τελική θέση 3η/12 ομάδων του νότου και 5η θέση/24 ομάδες όλης Α2 της χώρας. Συνολικό ρεκόρ σεζόν, 17 νίκες - 6 ήττες(μ.ο.π.: επίθ.  60.2 - 51.2  άμ.). Την ομάδα αποτελούσαν οι: Κρίτσαλου, Σπαθάρη, Κακλέα, Μίχου, Χελιώτη, Καρανάσιου, Ζαχαράκη Μ., Ξεπαπαδέα, Καλάγια Εντόνα, Τζουγκράκη. Επίσης οι: Μπάμπη, η νεανίδα Ορφανού & συμμετείχε η Πασχοπούλου.

ΥΠΟΔΟΜΕΣ: Οι νεανίδες εγκατέλειψαν. Οι κορασίδες πέρασαν στα πλέι οφ. Οι παγκορασίδες παρέμειναν στην Α κατηγορία, ενώ αυξήθηκε η ηλικία. 1Ο τουρνουά μίνι

ΝΕΑΝΙΔΕΣ ( 99, > 18χρ.). Δεν συμμετείχαν

ΚΟΡΑΣΙΔΕΣ ( 02, > 15χρ.){Α κατ.} Δύσκολο πρωτάθλημα, με την ομάδα μας να μένει στην κατηγορία σε βάρος των προγνωστικών και με μεγάλες νίκες. Απολογισμός 8η θέση/12 ομάδες  & σεζόν με  11 νίκες - 14 ήττες (μ.ο.π: επίθ.  47.ο-47.ο  άμ.).Η ομάδα (κόουτς: Παπαναστασίου): Τσίρκα, Ρήγα. Οι παγκ/δες:  Μπουρσούκη Ε., Γεωργακοπούλου, Μαλλιαρού Π., Στεφαν,  Βώλου, Κρητικοπούλου, Μπάμπου , Μυκονιάτη , Ναύλερη, Παπα &. η μίνι  Κέλι. Επίσης Τάραμα(τραυμ.), οι παγκορασίδα Αετοπούλου,  η μίνι Μπουρσούκη Μ.

ΠΑΓΚΟΡΑΣΙΔΕΣ ( 03, > 14χρ.){Α κατ.}. Αλλαγή στις Παγκορασίδες καθώς αυξήθηκε η ηλικία 1 έτος. Έτσι έπαιξε σχεδόν με το ίδιο ¨ρόστερ¨ της προηγούμενης σεζόν με ανάλογο αποτέλεσμα. 6η θέση/8 ομάδες &   4 νίκες- 10 ήττες (μ.ο.π: επίθ.  50.3 - 56.0  άμ.). Η ομάδα (κόουτς: Ζαρκαδούλας): Γεωργακοπούλου, Μαλλιαρού Π., Μπουρσούκη Ε. Στεφαν, Βώλου, Κρητικοπούλου Ε., Μπάμπου, Μυκονιάτη, Ναύλερη, Παπα. Οι μίνι: Κέλι, Μεργούπη, Μπουρσούκη Μ.

ΜΙΝΙ ( 05, >, 11χρ.).Νέο τουρνουά, με την Ελευθερία να κάνει εξαιρετική εμφάνιση. Σε άτυπη βαθμολογία η ομάδα μας θα είχε την 3η θέση/9 ομάδων.  Είχε 11 νίκες - 4 ήττες (μ.ο.π: επίθ.  54.9 - 29.3  άμ.). Η ομάδα (κόουτς: Ζαρκαδούλας): Δρακάκη, Καρλοβιτς, Κέλι, Κουκουμη, Μεργούπη, Μπιλούση, Φουτρη, Αρίστου, Γρηγοροπούλου, Καρανάσου, Μελέτη, Μπουρσούκη Μ., Νικολοπούλου, Ταπεινού, & από τις Ακαδημίες η Βίγκα. Επίσης συμμετοχή η Ναύλερη.


2016-17

Α2 Εθνική - 5η θέση με 12 νίκες / 8 ήττες

Την σεζόν 2016-17, η Ελευθερία στην Α2 Εθνική κατηγορία Νότου, υπό τους Τσαραπατσάνη & Παπαναστασίου. Ξεκινά θετικά και φτάνει ως τα προημιτελικά του κυπέλλου Ελλάδος, όπου αποκλείεται από τον Πανιώνιο της Α1. Στο πρωτάθλημα της Α2 νότου, κι ενώ ο στόχος ως νεοφώτιστης είναι η παραμονή, η πορεία είναι εξαιρετική και καταλαμβάνει την 5η θέση/12 ομάδων που είναι η καλύτερη όλων των εποχών για την ομάδα. Σύνολο σεζόν 12 νίκες - 8 ήττες (μ.ο.π.: επίθ.  60.0 - 57.2  άμ.). Την ομάδα αποτελούσαν οι: Κρίτσαλου, Σπαθάρη, Χελιώτη, Δεγαϊτη, Μούλτση, Καρανάσιου, Ζαχαράκη, Ξεπαπαδέα, Καλάγια, Σιγάλα. Επίσης οι: Πασχοπούλου, Κούτρα & η κορασίδα Προέδρου.

ΥΠΟΔΟΜΕΣ: Οι νεανίδες εγκατέλειψαν. Οι κορασίδες πέρασαν στα πλέι οφ. Οι παγκορασίδες παρέμειναν στην Α κατηγορία

ΝΕΑΝΙΔΕΣ ( 98, >, 18χρ.){α1 όμιλ.}. Δυσκολότερη χρονιά από την προηγούμενη, καθώς η ομάδα δεν μπορούσε να ανταπεξέλθει ειδικώς μετά από τραυματισμούς, αναγκάσθηκε κόντρα στα συνήθη, να αποχωρήσει. 0 νίκες - 9 ήττες (μ.ο.π: επίθ.  35.9-59.0  άμ.). (κόουτς: Παπαναστασίου): Ροδιτάκη, Καραπατα, Ορφανού, Καραπατάκη Μ., Ρεπούση. Οι κορασίδες: Προέδρου, Ραπτοπούλου, Ρούτση, Τάραμα, Τζιούτζιου. Επίσης συμμετείχε και η κορασίδα Τσίρκα.

ΚΟΡΑΣΙΔΕΣ ( 01, >, 15χρ.){Α κατ.} Δύσκολο ξεκίνημα, με τραυματισμούς κορασίδων στις νεανίδες, ΄εφεραν την ομάδα στην ζώνη υποβιβασμού. Οι σταδιακές επιστροφές, είχαν αποτέλεσμα έναν 2ο γύρο με σερί νίκες, και η ομάδα πρόλαβε ακόμη και τα πλέι οφ, όπου έμεινε στους προημιτελικούς μετά απ[ό μάχη με τον Πανιώνιο.  Απολογισμός  6η θέση/12 ομάδες  & σεζόν με  11 νίκες- 14 ήττες (μ.ο.π: επίθ. 47.0 - 47.0  άμ.).Η ομάδα (κόουτς: Παπαναστασίου): Προέδρου, Ραπτοπούλου, Δάντου, Κυριακοπούλου, Ρήγα, Ρούτση, Τάραμα, Τζιούτζιου, Τσίρκα, Μπουρσούκη Ε. Οι παγκορ/δες: Βώλου, Κρητικοπούλου. Επίσης οι Κυριακοπούλου & η παγκορ/δα Κυριακόγγονα

ΠΑΓΚΟΡΑΣΙΔΕΣ ( 03, >, 13χρ.){Α κατ.} παρότι μία θέση πάνω από την ζώνη η ομάδα μας, δεν απειλήθηκε πραγματικά. Τελικός απολογισμός 6η θέση/8 ομάδες  &   4 νίκες - 10 ήττες (μ.ο.π: επίθ.  41.6 - 49.4  άμ.). Η ομάδα (κόουτς: Ζαρκαδούλας): Αετοπούλου, Γεωργακοπούλου, Μπουρσούκη Ε., Βώλου, Κρητικοπούλου, Κυριακόγγονα, Μελέτη, Μπάμπου, Ναύλερη, Παπα, Παπαδάκη. Οι μίνι: Καραπατάκη, Κέλι, Μεργούπη, Μπουρσούκη Μ.


2015-16

Α Κατηγορία Ε.Σ.Κα.Ν.Α. - 1η θέση με 27 νίκες / 1 ήττα

Την σεζόν, 2015-16, η Ελευθερία στην Α Κατηγορία της Ε.Σ.Κα.Ν.Α., υπό τους Τσαραπατσάνη - Παπαναστασίου, κυριολεκτικά δεν έχει αντίπαλο. Κατακτά κύπελλο (έναντι νεανίδων Κρόνου) και το πρωτάθλημα της ΕΣΚΑΝΑ των 14 ομάδων(έναντι Προφήτη Ηλία 2-0 στους τελικούς), με χαρακτηριστική άνεση, νικώντας ακόμη και στους τελικούς με μεγάλες διαφορές. Έτσι επιστρέφει θριαμβευτικώς στην Α2 Εθνική κατηγορία μετά από 7 χρόνια. Η ομάδα  με κορμό από παίκτριες προερχόμενες από τις υποδομές, αλλά και παίκτριες, που είχαν συνδέσει από το παρελθόν της προηγούμενη παρουσίας στην Α2. Συνολικός απολογισμός σεζόν 27 νίκες - 1 ήττα (μ.ο.π.:επίθ.  65.4 - 39.1  άμ.) Την ομάδα αποτελούσαν οι: Βροχίδου, Μανουρά, Πασχοπούλου, Κακλέα, Μούλτση, Ανυφαντάκη Μ., Ζαχαράκη Μ., Ανυφαντάκη Ε., Ζαχαράκη Ε., Μάνου, Δημέλη, Ξεπαπαδέα, Σιδηροπούλου, Καλάγια. Επίσης: Κουτανίτη, η νεανίδα Κούτρα, η κορ/δα Ρεπούση, η παγκ/δα Προέδρου.

ΥΠΟΔΟΜΕΣ: επιστροφή των νεανίδων. Οι κορασίδες πήραν πάλι την άνοδο. Οι παγκορασίδες ήταν μια από τις ισχυρές ομάδες.

ΝΕΑΝΙΔΕΣ ( 97, >, 18χρ.){α1 όμιλ.} Επαναφορά των νεανίδων , αλλά με την τοποθέτησή τους στον Α1 με αντιπάλους  θηρία έδωσαν άνισες μάχες, αν αναλογισθεί κανείς πως η γυναικεία ομάδα νίκησε στον τελικό μετά από μάχη τις νεανίδες του Κρόνου.  Απολογισμός  ικανοποιητικός, με την 8η θέση/9 και ακορ  3 νίκες-13 ήττες (μ.ο.π: επίθ.  41.1-56.5  άμ.). (κόουτς: Παπαναστασίου): Θωμοπούλου, Κούτρα, Ροδιτάκη, Καραπάτα, Ορφανού, Σακοράφα. Οι κορ/δες: Καραπατάκη Μ., Μαλλιαρού Ν. Ρεπούση, Προέδρου. Οι παγκορ/δες: Τζιούτζιου, Ρούτση.

ΚΟΡΑΣΙΔΕΣ ( 00, >, 15χρ.){Β κατ.}. Επιστροφή στην Α κατηγ. Με την κατάκτηση του πρωταθλήματος της Β και συμμετοχή στα πλέι οφ της Ε.Σ.Κα.Ν.Α. Απολογισμός 1η θέση/23 ομάδες της Β κατηγ & σεζόν με  23 νίκες - 3 ήττες (μ.ο.π: επίθ. 54.3-32.3  άμ.).Η ομάδα (κόουτς: Παπαναστασίου): Καραπατάκη Μελ., Μαλλιαρού Ν., Ρεπούση, Προέδρου. Οι παγκορ/δες: Δάντου, Ρούτση, Τάραμα, Τζιούτζιου, Τσίρκα, Μαλλιαρού Π., Μπουρσούκη Ε. & οι μίνι Βώλου.  Επίσης συμμετοχή η Ρήγα(τραυμ.) & η μίνι Κρητικοπούλου.

ΠΑΓΚΟΡΑΣΙΔΕΣ  ( 02, >, 13χρ.).{Α κατ.} Μετά την α φάση ένα τελικό τουρνουά μαζί με τις πρώτες της β. Τελικός απολογισμός 5η θέση/13 . Απολογισμός, 9 νίκες - 8 ήττες (μ.ο.π: επίθ.  47.8-42.8  άμ.). Η ομάδα (κόουτς: Παπαναστασίου): Δάντου, Ρήγα, Ρούτση, Τάραμα, Τζιούτζιου, Τσίρκα, Αετοπούλου, Μαλλιαρού Π., Μπουρσούκη Ε., Νταρούδα. Οι μίνι: Βώλου, Κρητικοπούλου, Κυριακόγκονα, Καπαρουδάκη.


2014-15

Α Κατηγορία Ε.Σ.Κα.Ν.Α. - 4η θέση με 18 νίκες / 9 ήττες

Την σεζόν, 2014-15, η Ελευθερία στην Α Κατηγορία της Ε.Σ.Κα.Ν.Α., υπό τους Τσαραπατσάνη,  Παπαναστασίου,  ξεκινά αυτή τη φορά ως φαβορί, αλλά στην μέση της σεζόν χάνει με τραυματισμούς τις δύο πρώτες σκόρερ και πρώτες ριμπάουντερ. Η ομάδα παλεύει μεν αλλά αποκλείεται σε δραματικό αγώνα από το φ4 του κυπέλλου, ενώ τελικώς καταλαμβάνει την 4η θέση/14 ομάδες στο πρωτάθλημα. Σύνολο σεζόν, 18 νίκες - 9 ήττες (μ.ο.π.: επίθ.  58.0 - 43.0   άμ.). Την ομάδα αποτελούσαν οι: Μανουρά, Πασχοπούλου, Κακλέα, Μούλτση, Κωνσταντίνου, Τζέμη, Μαυρίδου, Mάνου, Δημέλη, Ξεπαπαδέα, Σιδηροπούλου & η νεανίδα Καλάγια. Επίσης οι: Οικονομάκη Ζ., η νεάνιδα Ροδιτάκη, η κορασίδα Ορφανού & οι παγκορασίδες Ρεπούση, Προέδρου.

ΥΠΟΔΟΜΕΣ: Δεν συμμετείχαν οι νεανίδες. Οι κορασίδες έπεσαν πάλι στην Β.. Οι παγκορασίδες  επέστρεψαν στην  Α.

ΝΕΑΝΙΔΕΣ  ( 96, >, 18χρ.). Δεν συμμετείχαν

ΚΟΡΑΣΙΔΕΣ ( 99, >, 15χρ.){Α κατ.} Υποβιβασμός στην Β. Μια δύσκολη σεζόν. Παραμονές της έναρξης, τα 4/5 της βασικής ομάδας ζήτησαν μεταγραφή, με αποτέλεσμα μια δραματική αποδυνάμωση. Το κενό δεν καλύφθηκε και η Ελευθερία έκανε την χειρότερη σεζόν της στην Α  κατηγ. Απολογισμός πτώση με 12η θέση/12 ομάδες και σκορ 1 νίκη - 21 ήττες(μ.ο.π: επίθ. 35.1-59.6  άμ.). Η ομάδα (κόουτς: Παπαναστασίου): Καραπατα, Ορφανού, Καταξάκη, Πρίντεζη, Ρεπούση, Προέδρου. Οι παγκορ/δες: Τσίρκα, Ρούτση, Δρουμπούκη, Τάραμα, και η μίνι Μαλλιαρού Π.  Επίσης οι Κορλού, Καραπατάκη Μ.,. Οι παγκορ/δες Τζιούτζιου,  Δάντου & οι μίνι Μπουρσούκη Ε., Γιαννακοπούλου.

ΠΑΓΚΟΡΑΣΙΔΕΣ  ( 01, >, 13χρ.){Β κατ.}. Άνοδος στην Α κατηγορία. Ήττα στον τελικό του Φ-4 Της Β. Απολογισμός 2η θέση/19 & σκορ 14 νίκες - 3 ήττες (μ.ο.π: επίθ. 47.1 - 29.8  άμ.). Η ομάδα (κόουτς: Παπαναστασίου): Προέδρου, Τζιούτζιου, Τάραμα, Τσίρκα, Ρούτση, Δρουμπούκη, Δάντου. Οι μίνι: Μπουρσούκη Ε. Μαλλιαρού Π., Κυριακόγκονα, Κρητικοπούλου, Βώλου


2013-14

Α Κατηγορία της Ε.Σ.Κα.Ν.Α. - 2η θέση με 29 νίκες / 6 ήττες

Την σεζόν, 2013-14, η Ελευθερία στην Α Κατηγορία της Ε.Σ.Κα.Ν.Α., υπό τους Τσαραπατσάνης,  Παπαναστασίου,  μετά από εντυπωσιακή σεζόν, πρώτα κατακτά το κύπελλο Ε.Σ.Κα.Ν.Α., το 2ο της ιστορία της, όπου στο Κερατσίνι νικά την πολύ ισχυρή ομάδα των νεανίδων του Κρόνου με κάποια κορίτσια που θα έπαιζαν σε εθνικές ομάδες. Αυτός είναι ο 3ος τίτλος στην ιστορία του συλλόγου. Όμως η Ελευθερία χάνει στους τελικούς του πρωταθλήματος (1-2 νίκες), και πάλι από το φαβορί της σεζόν Δάφνη Αγ. Δημητρίου, σε δραματικές αναμετρήσεις. Η Ομάδα μας κατέλαβε την 2η θέση/13 με σ΄υνολο σεζόν 29 νίκες - 6 ήττες (μ.ο.π.: επίθ.  53.3 - 41.6  άμ.). Την ομάδα αποτελούσαν οι: Ζαχαροπούλου, Κακλέα, Μούλτση, Κωνσταντίνου, Μπακετέα, Χαλιβίδου, Τζέμη, Μαυρίδου, Μάνου. Οι νεάνιδες: Ξεπαπαδέα, Καλάγια,Θωμοπούλου. Οι παγκορασίδα Ορφανού.  Επίσης οι παγκορασίδες: Καράτζαλη, Καραπατάκη Μ.

ΥΠΟΔΟΜΕΣ: Δεν συμμετείχαν οι νεανίδες. Οι κορασίδες πήραν πάλι την άνοδο. Οι παγκορασίδες έπεσαν στην Β κατηγ.

ΝΕΑΝΙΔΕΣ ( 95, >, 18χρ.). Δεν συμμετείχαν

ΚΟΡΑΣΙΔΕΣ ( 98, >, 15χρ.){Β κατ.} Εγκαινίασαν μια περίοδο ετών όπου η Ελευθερία όποτε έπεφτε στην Β επέστρεφε την επομένη σεζόν στην Α. Η  ομάδα έφτασε στο φ4  της Β, και πήρε την άνοδο μέσω της 3η θέσης. Απολογισμός 21 νίκες- 3 ήττες(μ.ο.π: επίθ.  50.1 - 29.8  άμ.) Η ομάδα (κόουτς: Τσαραπατσάνης α γύρο - Κωνσταντίνου-Κακλέα στο β γύρο): Ροδιτάκη, Καραπάτα, Καράτζαλη, Κορλού, Λαμπροπούλου, Ορφανού. Οι παγκορασίδες: Καταξάκη, Μαλλιαρού Ν.,  Ρεπούση. Οι μίνι: Δρουμπούκη, Καραπατάκη, Καραπατάκη Μ., Ρούτση. Επίσης οι: Λαμπροπούλου, Πρίντεζη, η μίνι Μαλλιαρού Π. Επίσης συμμετοχή: η παγκορασίδα Σαγιόγλου.

ΠΑΓΚΟΡΑΣΙΔΕΣ ( 00, >, 13χρ.){Α κατ.} Πτώση της ομάδας στην Β κατηγορία. Απολογισμός 7η θέση/8  & 3 νίκες - 11 ήττες (μ.ο.π: επίθ.  29.8 - 50.1  άμ.). Η ομάδα (κόουτς: Κοκκίνη): Καραπατάκη, Καταξάκη, Μαλλιαρού, Πρίντεζη, Ρεπούση, Σαγιόγλου, Προέδρου. Οι μίνι: Δρουμπούκη, Καραπατάκη, Ρούτση, Τάραμα, Τζιούτζιου, Τσίρκα, Μαλλιαρού Π., Μπουρσούκη Ε.


2012-13

Α Κατηγορία της Ε.Σ.Κα.Ν.Α. - 2η θέση με 25 νίκες / 9 ήττες

Την σεζόν, 2012-13, η Ελευθερία στην Α Κατηγορία της Ε.Σ.Κα.Ν.Α., υπό τους Τσαραπατσάνης, Παπαναστασίου, το δίδυμο είχε φέρει τους μοναδικούς της τίτλους, ενισχυμένη με παίκτριες που επέστρεψαν σε αυτή (από την εποχή της Α2) Φτάνει στον τελικό του κυπέλλου Ε.Σ.Κα.Ν.Α. , όπου τον χάνει σε δραματικό παιχνίδι από τον Α.Ο.Ν.Α. στον Άγιο Δημήτριο. Λίγες μέρες μετά η Ελευθερία, με "ντεσαβαντάζ" έδρας, αποκλείει άνετα με δύο νίκες την ίδια ομάδα στα ημιτελικά των πλέι οφ του πρωταθλήματος, αλλά στους τελικούς χάνει την άνοδο σε δύο δραματικά ματς μπασκετικής διαφήμισης με παρατάσεις κλπ, με οριακή ήττα, από το φαβορί της σεζόν Π. Φάληρο, ενώ στο παιχνίδι του Μοσχάτου επικρατεί στις εξέδρες το αδιαχώρητο παρουσία μάλιστα των ομοσπονδιακών τεχνικών. Τελική θέση η 2η/18 ομάδων. Και απολογισμό σεζόν (μ.ο.π.: επίθ. 53.3 - 41.6  άμ.) Την ομάδα αποτελούσαν οι: Τρύφωνα, Γιαπαλάκη, Πατέλη, Κακλέα, Κωνσταντίνου, Εξουζίδου, Γαλαχουσίδη, Κοκκίνη. Οι νεάνιδες: Μάνου, Καλάγια. Οι  κορασίδες: Θωμοπούλου, Χόντο. Επίσης οι: Καζαρά, Μπεράτη, Μήτρου & η πανκορασίδα Ορφανού.

ΥΠΟΔΟΜΕΣ: Επαναφορά νεανίδων. Οι κορασίδες υποβιβάστηκαν. Οι παγκορασίδες έφτασαν στο Φ-4 της β κατηγ. Και πήραν την άνοδο.

ΝΕΑΝΙΔΕΣ ( 94, >, 18χρ.){α2 όμιλ.} Καθώς υπήρχαν 10 ενεργές νεανίδες, το τμήμα παρά το κακό ξεκίνημα, τερμάτισε 1η/7 ομάδες στον α2 όμιλο & στα πλέι οφ σκόνταψε με πολλούς τραυματισμούς πάνω στις πρωταθλήτριες Εσπερίδες της ¨δικής μας¨ Ξεπαπαδέα. Απολογισμός 12 νίκες - 5 ήττες (μ.ο.π.: επίθ. 41.8 - 39.7 άμ.). Η ομάδα (κόουτς: Παπαναστασίου, Τσαραπατσάνης ): Μάνου, Βαρουχάκη, Καλάγια, Μπλούσι, Τριβυζάκη, Γουνελά. Οι κορασίδες: Θωμοπούλου, Χόντο. Η παγκορ/δα Ορφανού. Επίσης οι Παπαγιαννακοπούλου, Γάτσου. Οι κορασίδες: Κουβέλη, Μπουρμά, η μίνι Καραπατάκη Ζ. Επίσης είχαν συμμετοχή: Καρατζή, Παναγοπούλου, & η κορ/δα Καλύβα. 

ΚΟΡΑΣΙΔΕΣ ( 97, >, 15χρ.){Α κατ.}  Στην α κατηγορία, έχασαν  πολλά ματς στον πόντο και ο συνδυασμός αποτελεσμάτων στο τέλος ήταν αρνητικός, ενώ δεν έχασαν ματς απέναντι τους ισχυρούς με διαφορά αλλά υποβιβάστηκε. 11η θ έση/12 ομάδες με απολογισμό 3 νίκες - 19 ήττες(μ.ο.π: επίθ. 36.3 - 49.8  άμ.) Η ομάδα (κόουτς: Τσαραπατσάνης, Κοκκίνη): Θωμοπούλου, Κουβέλη, Μπεράτη, Μπουρμά, Χόντο, Ροδιτάκη. Οι παγκορασίδες: Καράτζαλη, Κορλού, Ορφανού, Καραπατάκη Μ., Μαλλιαρού Ν., Ρεπούση, Καραπατάκη Ζ.  Επίσης οι: Μπελίτση & συμμετοχή η Νάκα και η μίνι Καραπατάκη Ζ.

ΠΑΓΚΟΡΑΣΙΔΕΣ ( 99, >, 13χρ.){Β κατ.}. Η Ελευθερία είχε και πάλι καλή πορεία στη β κατηγορία αλλά αυτή τη φορά πήρε και την άνοδο. Στο Φ-4 της Β, έχασες τον τελικό από τον Α.Ο.Ν.Α., ενώ τον είχε νικήσει δύο φορές στην κανονική περίοδο. Η ομάδα συνέχισε στα πλέι οφ της Α και αποκλείσθηκε από το τελικό  φ-4 στα προημιτελικά. Συνολικώς είχε 14 νίκες - 4 ήττες (μ.ο.π: επίθ.  38.9 - 25.3  άμ.). Η ομάδα (κόουτς: Κοκκίνη): Καραπάτα, Καράτζαλη, Κορλού, Λαμπροπούλου, Ορφανού, Πρίντεζη. Οι μίνι Καραπατάκη Μ., Καταξάκη, Μαλλιαρού Ν., Ρεπούση. Των ακαδημιών: Δρουμπούκη, Καραπατάκη Ζ.. Είχαν συμμετοχή από τις Ακαδημίες οι: Ρούτση, Τάραμα, Μαλλιαρού Π.


2011-12

Α Κατηγορία Ε.Σ.Κα.Ν.Α. - 8η θέση με 10 νίκες / 15 ήττες

Την σεζόν, 2011-12, η Ελευθερία στην Α Κατηγορία της Ε.Σ.Κα.Ν.Α., υπό τον Τσαραπατσάνη, ο κόουτς που είχε πάρει το νταμπλ το 2004. Ο σύλλογος αποφασίζει πως ήρθε η στιγμή για μια συντηρητική ενίσχυση μέσω πιο έμπειρων αθλητριών, που θα βοηθήσουν περισσότερο τις μικρότερες έτσι αν και γενικώς η ομάδα παραμένει με νεαρές παίκτριες ενισχύεται αλλά και την κτυπούν τραυματισμοί. Όμως προς έκπληξη όλων, η Ελευθερία περνά στην β φάση, στον α1 όμιλο διεκδίκησης του πρωταθλήματος, επιτυγχάνει νίκες ακόμη και επί ομάδων που διεκδικούσαν το πρωτάθλημα και τέλος μπαίνει στα πλέι οφ, όπου τουλάχιστον για ένα παιχνίδι προβληματίζει τον μετέπειτα πρωταθλητή και Φάρο. Τελική θέση 8η θέση/16 ομάδες με 10 νίκες - 15 ήττες (μ.ο.π.: επίθ. 41.8 - 44.0 άμ.). Την ομάδα αποτελούσαν οι: Τρύφωνα, Χατζηχαραλαμπίδου, Εξουζίδου, Κοκκίνη, Ιγγλέζου, Σκαρπέτη. Οι νεανίδα Παναγοπούλου. Οι κορ/δες Καλάγια, Θωμοπούλου . Η μίνι Ορφανού. Επίσης οι: Ξηρογιάννη, Μήτρου. Οι νεανίδες: Μάνου, Παπαγιαννακοπούλου, Κεσίσογλου. Οι κορασίδες: Κουβέλη, Μπλούσι, Χόντο.

ΥΠΟΔΟΜΕΣ: Δεν συμμετείχαν οι νεανίδες. Οι κορασίδες έχασαν στην ισοβαθμία τα πλέι οφ. Οι παγκορασίδες έφτασαν στο Φ-4 της β κατηγ.

ΝΕΑΝΙΔΕΣ ( 93, >, 18χρ.). Δεν συμμετείχαν

ΚΟΡΑΣΙΔΕΣ ( 96, >, 15χρ.){Α κατ.}. Στην α κατηγορία, έχασαν σε μια τρελή ισοβαθμία τα πλέι οφ, σε μια εξαιρετική πορεία πάντως ειδικώς στο φινάλε. Απολογισμός 7η θέση/10 ομάδες & με  9 νίκες - 10 ήττες (μ.ο.π:  επίθ.  40.3 - 42.7  άμ.) Η ομάδα (κόουτς: Κοκκίνη): Βαρουχάκη, Καλάγια, Μπλούσι, Τριβυζάκη, Γουνελά, Θωμοπούλου, Κουβέλη, Μπελίτση, Μπουρμά, Χόντο. Οι παγκορασίδες: Kορλού, Ορφανού, Ροδιτάκη. Επίσης οι: Καλύβα, Κομνηνού.

ΠΑΓΚΟΡΑΣΙΔΕΣ ( 98, >, 13χρ.){Β κατ.}. Η Ελευθερία θεώρησε πως η ομάδα θα ήταν καλύτερο να αγωνισθεί στην νεοσύστατη, β κατηγορία, παρότι στο φ-4 της προηγουμένης σεζόν, λόγω αποδυνάμωσης. Η ομάδα πάντως έφτασε στο φ-4 της Β κατηγ. Πήρε την 3η θέση, που όμως δεν έδινε άνοδο. Σύνολο 10 νίκες - 4 ήττες(μ.ο.π.: επίθ.  30.4 - 20.1  αμ.). Η ομάδα (κόουτς: Κοκκίνη): Κομνηνού, Μπουρμά, Νάκα, Ροδιτάκη. Οι μίνι: Καράτζαλη, Κορλού, Ορφανού, Καραπατάκη Μ., Καταξάκη, Μαλλιαρού Ν., Ρεπούση, & των Ακαδημιών: Καραπατάκη Ζ., Τάραμα. Επίσης έπαιξε η Τσιλίκα.


2010-11

Α Κατηγορία της Ε.Σ.Κα.Ν.Α. - 16η θέση με 4 νίκες / 18 ήττες

Την σεζόν, 2010-11, η Ελευθερία στην Α Κατηγορία της Ε.Σ.Κα.Ν.Α., υπό τον Φουντουλάκη ως προπονητή θα κινηθεί με το ίδιο σχεδόν ρόστερ, εκτός μιας αθλήτριας που είχε αναδειχθεί πρώτη σκόρερ την περασμένη σεζόν. Το πρωτάθλημα ήταν δύσκολο, καθώς όλες οι δυνάμεις που την επόμενη δεκαετία κυριάρχησαν στα Εθνικά πρωταθλήματα και ήταν ισχυρές με πολλές αθλήτριες από της Α1. Η Ελευθερία αποκλείστηκε αμέσως στο κύπελλο και στο πρωτάθλημα κατέληξε χειρότερα με την περασμένη σεζόν σε θέση και νίκες, παρότι οι μικρές πάλευαν. Το πρωτάθλημα είχε 1η φάση 3 ομίλων & 2η φάση πάλι 3 ομίλων αναλόγως της θέσης. Η Ελευθερία κατέληξε στον τελευταίο όμιλο (για την από 13η θέση έως την18η), όπου πήρε την 16η θέση/18 ομάδες με συνολικό απολογισμό 4 νίκες - 18 ήττες(μ.ο.π.: επίθ.  40.3 - 52.9  άμ.). Την ομάδα αποτελούσαν οι: Κατσίνη, Κοκκίνη, Σκαρπέτη. Οι νεάνιδες: Μήτρου, Καρατζή. Οι κορασίδες: Ξεπαπαδέα, Παναγοπούλου,Καλάγια,Τριβυζάκη, η παγκ/δα Παπαδοπούλου. Επίσης  οι: Ιγγλέζου. Οι νεανίδες: Παπαγιαννακοπούλου. Κεσίσογλου. & οι παγκ/δες Θωμοπούλου, Πλιάτσικα. Είχαν συμμετοχή: η νεανίδα: Μυλωνά. Η κορασίδες Κωτσιοπούλου, Βαρουχάκη.

ΥΠΟΔΟΜΕΣ: Δεν συμμετείχαν οι νεανίδες. Οι κορασίδες ανέβηκαν αήττητες στην Α κατηγορία. Οι παγκορασίδες έφτασαν στο Φ-4 Της Ένωσης.

ΝΕΑΝΙΔΕΣ ( 92, >, 18χρ.). Δεν συμμετείχαν

ΚΟΡΑΣΙΔΕΣ ( 95, >, 15χρ.){Β κατ.} Μετά από μια ξέφρενη πορεία 24 νικών ανέβηκαν στην Α(1η θέση/24 ομάδες), έχοντας πάρει το μάθημα της περασμένης σεζόν, αλλά οι τραυματισμοί δεν επέτρεψαν ανάλογη συνέχεια στα πλέι οφ. Με ρεκόρ σεζόν 25 νίκες - 4 ήττες (μ.ο.π.: επίθ. 46.6 -32.4 άμ.). Με αυξημένο ¨ροτέισον¨ έπαιξαν 22 παίκτριες. Η ομάδα (κόουτς: Φουντουλάκης, Κοκκίνη): Κεσίσογλου, Κωτσιοπούλου,  Ξεπαπαδέα, Παναγοπούλου, Τασοπούλου Βαρουχάκη,  Μπλούσι, Καλάγια, Τριβυζάκη. Οι παγκορασίδες Θωμοπούλου, Κανίδου, Κουβέλη, Μαυρομάτη, Μπελίτση, Μπουρμά, Παπαδοπούλου, Πλιάτσικα, Ροδιτάκη. Τα μίνι: Ορφανού, Καραπατάκη Μ., Καραπατάκη Ζ.  Επίσης οι: Κανίδου, & η μίνι  Τάραμα.

ΠΑΓΚΟΡΑΣΙΔΕΣ ( 97, >, 13χρ.) Η έκπληξη από το πουθενά. Έφθασαν στο Φ-4  όπου αντιμετώπισαν ομάδες με παίκτριες που αποτελούσαν την βάση των μικρών εθνικών αλλά και διεθνείς, στην δεκαετία του 2010-20. Σύνολο 4η θέση/30 ομάδες με 11 νίκες - 3 ήττες(μ.ο.π.: επίθ.  32.7 -30.3  άμ.). Η ομάδα (κόουτς: Φουντουλάκης, Κοκκίνη): Γαβριλάκη, Θωμοπούλου, Κουβέλη, Μαυρομάτη, Μπελίτση, Μπουρμά, Παπαδοπούλου, Πλιάτσικα. Οι μίνι: Ροδιτάκη, Καράτζαλη, Κορλού, Μαλλιαρού Ν., Ορφανού, Τσιλίκα, Καραπατάκη Μ. & των Ακαδημιών: Ρεπούση, Καραπατάκη Ζ.


2009-10

Α Κατηγορία Ε.Σ.Κα.Ν.Α. - 13η θέση με 6 νίκες / 12 ήττες

Την σεζόν, 2009-10, η Ελευθερία στην Α Κατηγορία της Ε.Σ.Κα.Ν.Α., υπό τον Κατσίνη (παλαιό αθλητή μας & πρωταθλητή Ελλάδος με τον Π.Α.Ο.), με τεχνική επίβλεψη του κ. Ποτόσογλου προχωρεί σε μια καινοτομία. Αποδεσμεύει σχεδόν όλες τις βασικές παίκτριες που θα παίξουν σε ομάδες εθνικών κατηγοριών, και δημιουργεί ρόστερ με βάση τις νεανίδες, κορασίδες ακόμη και παγκορασίδες. Έτσι  με την παρουσία μόνο τριών γυναικών, συγκροτεί ένα σύνολο όπου η μεγαλύτερη αθλήτρια ήταν 21 ετών και η μικτότερη …13!! για το τοπικό πρωτάθλημα και κύπελλο, δημιουργώντας ένα σύνολο όπου ο μέσος όρος ηλικίας ήταν τα 16,5 χρόνια. Πέντε από αυτές τις αθλήτριες θα ακολουθήσουν στο μέλλον της ομάδα ξανά ως την Α2 και δύο από αυτές ως την Α1, και θα ήταν περισσότερες αν οι τραυματισμοί αλλά και ο επαγγελματικός προσανατολισμός δεν εμπόδιζαν και άλλες να ακολουθήσουν. Το πρωτάθλημα διεξαγόταν σε ομίλους στην πρώτη φάση και στην β φάση υπήρχε ο όμιλος τίτλου εκ των πρωτοπόρων της α φάσης(α1), (και μετά πλέι οφ πρωταθλητή), και οι επόμενες ομάδες τον α2 όμιλο γενικής κατάταξης. Η ομάδα, κατέληξε στον α2 όμιλο και συνολικώς στις δύο φάσεις έκανε, ως έκπληξη, εκείνη την χρονιά 6 νίκες- 12 ήττες έναντι γυναικείων ομάδων, νικώντας ακόμη και τον πρωταθλητή της επόμενης σεζόν Ελληνικό, την ομάδα που θα μετατραπείεί αργότερα ως πρωταθλήτρια Ελλάδος στον Ολυμπιακό. Η τελική θέση ήταν η 13η /19 ομάδες. Την ομάδα αποτελούσαν οι: Κατσίνη, Κοκκίνη, Ιγγλέζου. Οι νεάνιδες: Βράκα, Θωμά. Οι κορασίδες:  Μάνου, Ξεπαπαδέα, Παναγοπούλου. Επίσης έπαιξαν οι Μπουκουβάλα, Ναβάρο. Η νεανίδα Δέδε. Οι κορασίδες: Καρατζή, Παπαγιαννακοπούλου, Κεσίσογλου & η παγκορασίδα Καλάγια.

ΥΠΟΔΟΜΕΣ: Δεν συμμετείχαν οι νεανιδες. Οι κορασίδες έχασαν την ευκαιρία της ανόδου στην Α κατηγορία.

ΝΕΑΝΙΔΕΣ ( 91, >, 18χρ.). Δεν συμμετείχαν

ΚΟΡΑΣΙΔΕΣ ( 94, >, 15χρ.) Μετά από μια ξέφρενη πορεία 22 νικών έχασαν ανέλπιστα στο ματς μπαράζ, παρότι ακλόνητο φαβορί και με όλες τις νίκες με χαώδη διαφορά. Σύνολο σεζόν 23 νίκες - 1 ήττα. Αρκετά κορίτσια αυτής της ομάδας θα αποτελέσουν μέλη της πορείας ανόδου προς  και έως τις εθνικές κατηγορίες. Στην συνέχεια η ομάδα αρνήθηκε να ΠΡΟΑΧΘΕΊ στην Α ως επιλαχούσα. Η ομάδα (κόουτς: Κοκκίνη): Καρατζή, Μυλωνά, Μάνου, Ξεπαπαδέα, Παναγοπούλου, Πούλη, & οι παγκορ/δες: Καλάγια, Τριβυζάκη. Επίσης οι: Κεσίσογλου, & οι παγκορ/δες Γάτσου, Μεταλλίδου, Πολυχρονοπούλου.

ΠΑΓΚΟΡΑΣΙΔΕΣ ( 96, >, 13χρ.) Η ομάδα δεν μπόρεσε να περάσει στην τελική φάση παρότι κέρδισε τον τελικό πρωταθλητή. Η ομάδα (κόουτς: Κοκκίνη): Καλάγια, Τριβυζάκη, Γάτσου, Μεταλλίδου, Πολυχρονοπούλου, Θωμοπούλου, Κουβέλη, Μπελίτση, Μπουρμά, Πλιάτσικα, Ροδιτάκη, Κορλού, Μαλλιαρού Ν., Ορφανού, Τσιλίκα, Καραπατάκη Μ., Καραπατάκη Ζ.


2008-09

Α2 Εθνική κατηγορία Νότου - 12η θέση με 8 νίκες / 18 ήττες

Την σεζόν, 2008-09, η Ελευθερία στην Α2 Εθνική κατηγορία Νότου, υπό τους Ποτόσογλου- Παπαναστασίου, η ομάδα μας αποκλείεται και πάλι στον 1ο γύρο του κυπέλλου και με σαφώς περιορισμένο ρόστερ, σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια, με απολογισμό 8 νίκες - 18 ήττες και την 12η θέση/14 ομάδων.  Παλεύει εν τούτοις ως την τελευταία αγωνιστική, αλλά τελικώς υποβιβάζεται στην τοπική Ένωση  Ε.Σ.Κα.Ν.Α. μετά από 5ετή παραμονή στην Α2, που αποτελούσε ένα επίτευγμα για τα δεδομένα του συλλόγου.

ΥΠΟΔΟΜΕΣ: Δεν συμμετείχαν οι ΝΕΑΝΙΔΕΣ ( 90, >, 18χρ.). Οι ΚΟΡΑΣΙΔΕΣ( 93, >, 15χρ.){Β κατ.)  τερμάτισαν στην 4η θέση/14 ομάδων στον α όμιλο Της Β κατηγ., ενώ οι ΠΑΓΚΟΡΑΣΙΔΕΣ( 95, >, 13χρ.) έχασαν την β φάση στην ισοβαθμία.


2007-08

Α2 Εθνική κατηγορία Νότου - 7η θέση με 13 νίκες / 14 ήττες

Την σεζόν, 2007-08, η Ελευθερία στην Α2 Εθνική κατηγορία Νότου, υπό τους Ποτόσογλου, Παπαναστασίου, στην Α2 νότου, σχεδτικώς παραμένει όχι στο ίδιο επίπεδο αλλά σε ανάλογη προσπάθεια. Στο κύπελλο αποκλείστεηκε από τον 1ο γύρο, αλλά στο πρωτάθλημα, ήταν πάλι από τις ισχυρές ομάδες, με απολογισμό 13 νίκες - 14 ήττες και την 7η θέση/14 ομάδων.

ΥΠΟΔΟΜΕΣ: Οι ΝΕΑΝΙΔΕΣ ( 89, >, 18χρ.){α1 ομιλ.} διεκδίκησαν τα πλέι οφ στον α1 όμιλο κι έμειναν εκτός την τελευταία αγωνιστική. Καθώς η ομάδα δεν κατέβασε κορασίδες, η νεανίδες ήταν ένα κράμα, νεανίδων, κορασίδων και παγκορασίδων Οι ΠΑΓΚΟΡΑΣΙΔΕΣ ( 94, >, 13χρ.)  έμειναν εκτός της β φάσης, ως πρώτη επιλαχούσα της πρόκρισης.


2006-07

Α2 Εθνική κατηγορία Νότου - 6η θέση με 16 νίκες / 10ήττες

Την σεζόν, 2006-07, η Ελευθερία στην Α2 Εθνική κατηγορία Νότου, υπό τους Ποτόσογλου - Παπαναστασίου, στην Α2 νότου, κάνει την καλύτερή της σεζόν. Στην αρχή φτάνει μόνο ως το 2ο γύρο του κυπέλλου, όπου αποκλείεται από την ¨ευρωπαία¨ τότε Πτολεμαΐδα. Στο πρωτάθλημα όμως με εντυπωσιακό απολογισμό 16 νίκες - 10ήττες και την 6η θέση/14 ομάδες. που είναι ήταν η καλύτερη έως τότε επίδοση της ομάδας μας.


2005-06

Α2 Εθνική κατηγορία Νότου - 10η θέση με 10 νίκες / 16 ήττες

Την σεζόν, 2005-06, η Ελευθερία στην Α2 Εθνική κατηγορία Νότου, υπό τους Ποτόσογλου, Παπαναστασίου, στην Α2 νότου, αρχικώς στο κύπελλο φτάνει μόνο ως τον 2ο γύρο, ενώ στο πρωτάθλημα θα δυσκολευτεί, αν και φλερτάρει με ψηλότερες θέσεις, στο τέλος κινδυνεύει αλλά επιβιώνει στην 10η θέση/14 ομάδων με απολογισμό 10 νίκες - 16 ήττες.


2004-05

Α2 Εθνική κατηγορία Νότου - 8η θέση με 9 νίκες / 13 ήττες

Την σεζόν, 2004-05, η Ελευθερία στην Α2 Εθνική κατηγορία Νότου, υπό το δίδυμο Τσαραπατσάνη, Παπαναστασίου, αλλά λόγω της αποχωρήσεως του κ. Τσαραπατσάνη για οικογενειακούς λόγους υγείας, η ομάδα συνεχίζει από την μέση της σεζόν υπό τους Ποτόσογλου, Παπαναστασίου. Επίσης η ομάδα αγωνίσθηκε και στο θεσμό του Κυπέλλου Ελλάδος, όπου έφτασε στον 3ο γύρο . Η ομάδα μας με κύριο στόχο την παραμονή τερμάτισε πάνω από την ζώνη υποβιβασμού, αφού ο στόχος της ως νεοφώτιστη ήταν να σταθεροποιηθεί. Πήρε την 8η θέση/12 ομάδων με απολογισμό 9 νίκες-13 ήττες.


2003-04

Α Κατηγορία της Ε.Σ.Κα.Ν.Α. - Κατέκτηση πρωταθλήματος - Άνοδος στην Α2 Εθνική Κατηγορία

Την σεζόν, 2003-04, η Ελευθερία στην Α Κατηγορία της Ε.Σ.Κα.Ν.Α., υπό τους Τσαραπατσάνη, Παπαναστασίου κατέκτησε το πρώτο της πρωτάθλημα της Ε.Σ.Κα.Ν.Α., το Ολυμπιακό έτος 2004, η Ελευθερία, με μια καταπληκτική αήττητη πορεία, που και κέρδισε την άνοδο για πρώτη φορά στην Α2 Εθνική Κατηγορία, αλλά και το πρώτο της κύπελλο της Ε.Σ.Κα.Ν.Α., νικώντας στον τελικό στο κλειστό Εσπέρου την Καλλιθέα, τον Φάρο Κερατσινίου, πετυχαίνοντας το νταμπλ.


Follow Us

Copyright © 2021 AO Ελευθερία Μοσχάτου WB | Powered by NICMEDIA